Achteruitgang
Toen mijn opa een rollator kreeg wilde hij daar niet aan, ook de scootmobiel die later volgde stofte weg in de gang van het verzorgingshuis. Hoe praktisch ook, een rollator blijft een teken van achteruitgang. Eenmaal slecht te been blijven veel ouderen achter de geraniums zitten of erger nog, ze raken in een isolement. Ze tellen voor hun gevoel niet meer mee in de maatschappij. Een gigantisch probleem.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Het grootste design evenement van Noord-Europa waar ruim 2500 ontwerpers, verspreid over de hele stad, hun werk en concepten presenteren. Het fijne aan dit event is de focus op de toekomst. De nadruk ligt op experimenten en vernieuwing in alle denkbare disciplines. Zo ook in de gezondheidszorg. Mijn oog viel de afgelopen week op een rollator.

Vooruitgang
De door Paul Simons ontworpen rollator pakte dit probleem aan. Zijn rollator is voorzien van camera's, sensoren en meetinstrumenten waarmee o.a. de luchtkwaliteit gemeten wordt en de afwatering in de stad geïnspecteerd kan worden. Ouderen worden op deze manier uit hun isolement getrokken en worden een wandelende milieu-inspecteur. Het ommetje maken wordt weer zinvol. Ze verdienen wat bij, het stimuleert lichaamsbeweging en belangrijker nog ze worden weer waardevol voor de maatschappij.

Hogere efficiëntie
Als je over meer informatie beschikt en daar slim mee omgaat, kun je aanzienlijk slimmer met tijd en middelen omgaan, zoals de rollator. Bij Hago Next doen we dat ook. Onze schoonmaakkar is uitgerust met diverse sensoren waarmee o.a. het CO2-gehalte gemeten wordt, fijnstof en de lichtintensiteit. Deze waardes worden direct naar de facilitair manager op locatie verzonden. Hij weet vervolgens exact wat de status is van het gebouw en kan daar snel op acteren. Ten goede van het werkklimaat. Tevens meten sensoren in het gebouw welke ruimtes een schoonmaakbeurt nodig hebben en welke niet. Onze schoonmakers dragen op deze manier bij aan de gezondheid van jouw werknemers. Ook dat is Hago Next.

Bij Hago Next zetten we ons graag in voor innovatieve schoonmaak en een frisse beleving voor iedereen die voorop wil lopen. Want schoon is van iedereen. Wij zijn Hago Next, de schoonmakers van vooruitstrevend Nederland.

 

 

 

Hago Next

Benieuwd hoe de schoonmakers van vooruitstrevend Nederland een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van jouw medewerkers? Neem contact op met Hago Next.

Contact opnemen
Deel dit artikel: